2010. május 25., kedd

Epres finomság :)

Itt az eper szezon, aminek én különösen örülök, ugyanis ez a kedvenc gyümölcsöm, amit elsősorban nyersen szeretek nagyon.

Hozzávalók:

30-40 dkg mascarpone
8-10 szem eper (lehet több is)
ananászlé
1 cs. babapiskóta
2 tábla fehér csoki

A csokit lehetőleg gőz felett felolvasztom, majd hozzákeverem a mascarponet, és a megmosott, apróra vágott eperkéket. :) Egy pici (kb. 1dl) ananászlevet öntök a krémemhez, így sokkal lágyabb lesz, és könnyebb lesz vele dolgozni.

A babapiskótákat pár másodpercre beáztatom ananászlében, majd magas falú üvegtálba rakok egy sort belőle. Ez után jön egy adag krém, hogy jó vastagon belepje, majd megint a piskóta, újra a krém, és így tovább, amíg el nem fogy. Krém legyen a tetején, így a piskóták még jobban beszívhatják magukba a nedvességet. Ha piskótát teszel a tetejére, az könnyen kemény maradhat. Arra is figyelj, hogy a babapálcikákat :) ne áztasd túl. Ha szétesik, az már túl sok.

Pár órára tedd hűtőbe, de még jobb, ha előző este elkészíted már.

Jó étvágyat!
Szeretettel:
Lili


3 megjegyzés:

  1. Kedves Lili!

    Mindig örömmel olvasom az írásaidat, a recepteket külön köszönöm.....bár nem vagyok vegetáriánus, így is sok hasznos dolgot tanultam Tőled!

    Az epres finomság viszont mindent visz.....nagyon-nagyon finom! A Férjem imádta; örülök, hogy megosztottad velünk!

    Szép napot! :-)

    Zovi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zovi! :)
    Köszönöm a kedves sorokat, és nagyon örülök, hogy ekkora sikere volt az epres finomságnak. :) Az én férjem is nagyon gyorsan befalta mindet. :)
    Mosolygós napokat!
    Szeretettel:
    Lili

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is nagy siker volt a vasárnapi ebéd után... egyszerűen isteni!!! annyira, hogy anyum után én is meg fogom csinálni! Sok puszi neked,
    Judit

    VálaszTörlés