2011. szeptember 5., hétfő

Kókuszos tápióka puding :)

Ha már a kókusznál tartunk, legalábbis a legutóbbi receptemben is volt, és nagyon rá vagyok most kattanva, akkor itt egy újabb recept. Nagyon nagy mennyiség lesz belőle, kb. 5-6 liternyi, úgyhogy osszátok le a mennyiségeket, ha kisebb, vagy kevésbé falánk a csapat. Ez egyébként egy olyan édesség, amit először kétkedve fogadnak, nehezebben kóstolják meg, utána meg mindenki legalább kétszer vesz belőle. :)

500 gr tápióka gyöngy
250 gr nádcukor
250 gr kókuszreszelék
1,2 liter kókusztej
1 zöld citrom héja + leve


Először a tápióka gyöngyöt pár percre beáztatom vízbe, majd megfőzöm. Akkor jó, mikor a gyöngy fehér színűvé válik. Nem kell sok vízben, de figyelj oda, mert gyorsan meg is duzzad, és odaég, ha nincs elég víz hozzá. Ezután hozzáadom a többi hozzávalót, és még egy kicsit összefőzöm. Kihűtöm, és kis pohárkákba tálalom. Díszítésnek sok mindent lehet használni, a zöld citrom karikától kezdve bármit, ami eszedbe jut. Fontos, hogy még elég sokat fog sűrűsödni, azaz érdemes viszonylag hígra főzni, mert pár óra alatt már pudingszerű lesz, de ha nem vigyázol, akkor betonkemény is lehet, és nem kocsonyás. Szóval csak hígra, az elején finom lesz, az biztos. :)

Jó étvágyat! :)
Lili

1 megjegyzés:

  1. Velem sikerült megszerettetned.Én 3-szor is szedtem belőle.
    Beszerzem a hozzávalókat és elkészítem magam is.:)

    VálaszTörlés