Nemrég vendégséget tartottunk, és komoly fejtörést okozott, hogy mit lehet kb. 30 embernek viszonylag gyorsan, és egyszerűen elkészíteni. A kókuszgolyó mindig jó választás, szinte mindenki szereti, és bár ebből az adagból 70-80 darab készül el, amit megformázni eltart egy darabig, mégis viszonylag gyorsan megvan. Ha pedig nem ekkora a csapat, csak egy kisebb összejövetel, családi ebéd stb., akkor felezd vagy negyedeld le a mennyiségeket, és máris nem lesz ilyen sok. :) Mondjuk ez egy olyan édesség szerintem, amit napokkal később is szívesen elmajszol az ember, azaz nagyon kicsi adagot nem érdemes csinálni belőle. :)
Hozzávalók 70-80 golyóhoz:
1 kg háztartási keksz ledarálva
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
8 evőkanál kakaópor
3 cs. kókuszreszelék + a beleforgatáshoz még 1 csomag
3 csomag vaníliás cukor, javaslom a Bourbon vaníliát
meggylé
rum aroma
Nagyon egyszerű a "recept". Keverj össze egy jó nagy tálban mindent, majd formázz belőle golyókat, hempergesd meg egy kis kókuszreszelékben, és már kész is.
Néhány jó tanács azért nem árt:
1. hosszú körömmel ne állj neki, eszméletlen nehéz kiszedni utána a kakaót alóla
2. a formázásnál készíts oda egy kancsó fizet, amibe mártogasd meg a kezed, hogy tudj golyókat csinálni, összeálljon
3. fogyasztás előtt pár órát hűtőben kell tárolni, hogy összeálljon és összeérjen. A
4. akár már előző nap is megcsinálhatod, csak jobb lesz tőle
Jó étvágyat! :)
Szeretettel:
Lili
Hozzávalók 70-80 golyóhoz:
1 kg háztartási keksz ledarálva
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
8 evőkanál kakaópor
3 cs. kókuszreszelék + a beleforgatáshoz még 1 csomag
3 csomag vaníliás cukor, javaslom a Bourbon vaníliát
meggylé
rum aroma
Nagyon egyszerű a "recept". Keverj össze egy jó nagy tálban mindent, majd formázz belőle golyókat, hempergesd meg egy kis kókuszreszelékben, és már kész is.
Néhány jó tanács azért nem árt:
1. hosszú körömmel ne állj neki, eszméletlen nehéz kiszedni utána a kakaót alóla
2. a formázásnál készíts oda egy kancsó fizet, amibe mártogasd meg a kezed, hogy tudj golyókat csinálni, összeálljon
3. fogyasztás előtt pár órát hűtőben kell tárolni, hogy összeálljon és összeérjen. A
4. akár már előző nap is megcsinálhatod, csak jobb lesz tőle
Jó étvágyat! :)
Szeretettel:
Lili
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése