Nos, ez a recept elsőre elég ellentmondásosnak tűnhet, hiszen a bundáskenyér lényege a tojás és a kenyér.
A vega bundikenyér így készül:
Egy tányérban tejet és csicseriborsólisztet összekeverünk. Kicsit hígabb legyen, mint a palacsintatészta, és egy kis sót is tegyünk bele. Beleforgatjuk a kenyeret, és forró olajban kisütjük. Akkor a legfinibb, ha aranybarna.
Tippek:
1. én olivaolajban sütöm ki, nekem az jobban ízlik
2. főzelékhez is nagyon jó, de én szeretem friss paradicsommal is
3. ha kemény a kenyér héja, vágd le előtte, mert így még keményebb lesz
4. hidegen is finom, csak ne hagyd kiszáradni
5. az olajból időközben szedegesd ki egy kanállal a sötétre sült, lecsöpögött részeket, mert azok ráragadnak a következő kenyérre, és akkor már nehezebb lekapargatni
6. a tányérat, amiben összekeverted a tejet és a csicseriborsó lisztet, jobb azonnal elöblíteni, mert ha megszárad, nagyon macerás levakargatni...
Ez a recept nagyon egyszerű, nagyon gyors, és gyorsan jól lehet lakni vele. Tízórainak/uzsonnának is jó, ha el akarsz vinni magaddal valamit otthonról, és unod a szendvicseket.
Jó étvágyat!
Lili
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése