2011. július 2., szombat

Enchilada :)

Szeretem a nemzetközi konyhát, azok közül is a három nagy kedvenc az olasz, indiai, és a mexikói. Ez utóbbi konyhához tartozik a következő recept, bár a fűszerezés az én egyedi ízlésem, mint mindig, azaz simán használok pl. indiai fűszert mexikói ételhez... :) Könnyen elkészíthető, nagyon finom fogás. :)

Hozzávalók:

8db tortilla lap
20-30 dkg reszelt gouda sajt
1 vörösbab konzerv (vagy beáztatott, majd megfőzött vörösbab)
2 mexikói kukoricás vörösbab konzerv (vagy mexikói fűszerkeverékkel ízesített főtt vörösbab és morzsolt kukorica)
bébi kukorica
1 konzerv paradicsom
5 dl tejföl
zöld pritamin paprika
hing
garam masala
kurkuma
bazsalikom
olíva olaj

A pritamin paprikát felkockázom, kb. 1,5-2 cm-es nagyságúra, majd egy kevés olíva olajon párolni kezdem. Nem kell, hogy lecsós legyen, maradjon roppanós. A sót később add hozzá, egyébként összeesik, és szottyos lesz, de ha konzerveket használsz, akkor a sót akár el is hagyhatod, bőven jó íze lesz anélkül is. Add hozzá a babkonzerveket, majd a felkarikázott bébi kukoricából pár darabot, és a por fűszereket. Alacsony fokon még egy kicsit kevergesd, aztán mehet bele a bazsalikom is, és kész is van a töltelék.

Paradicsom szósz:

A paradicsomot (konzerv) felforraljuk, és pár percig hagyjuk forrni, hogy ne legyen annyira savas. Közben adunk hozzá egy kis garam masala-t, és hinget. Azaz nem is keveset. Mehet bele rendesen a masala, hogy jó fűszeres legyen. :) Pár levél bazsalikom jöhet hozzá ízlés szerint. Ez kicsit lágyítja az ízét, nekem harmonikus, bár biztosan most fogják sokan a fejüket, hogy keverem itt több konyha ízeit. És nem, ez nem a várandóssággal járó uborkát a Nutellával típusú étel lesz, nem kell aggódni! :):):)

Ha megvan a töltelék, és a szósz is, akkor kivajazok egy tepsit, olyat, aminek lehetőleg van 4-5 cm-es fala, és rakok az aljába egy kevés paradicsomszószt. Elsimítom, majd a tortilla lapokat megtöltöm, feltekerem, és beleteszem sorba a tepsibe. Én összefogom a két szélét óvatosan hurkapálcikával, hogy ne jöjjön ki sütés közben a töltelék, de nem kell nagyon ezzel törődni, megmarad benne magától is, ha nem tömöd túl őket. A tetejére egy csíkban középre a maradék paradicsom szósz, két szélére pedig jöhet a tejföl. Rakok rá még egész bébikukoricákat díszítésként. Végül megszórom a sajttal, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt összesütöm. Akkor jó, ha a sajt már kezd barnulni.

Nagyon fini, próbáld ki!
Jó étvágyat!
Lili




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése