2010. május 18., kedd

Rusztikus spárgakrém leves :)

A spárgával nem vagyok túl jó barátságban, ahogy nem szeretem a brokkolit sem, és a karfiolt is kerülöm, mégis ez a leves csodás ízű.

Hozzávalók:

1 cs zöld spárga
zellerszár
zellerlevél
2 ek vaj
2 ek tönkölyliszt
2-3 dl tejszín
2 zöldségleves kocka

hing

Megmosom a spárgát, levágom a fejét, és kb. másfél liter forró vízben puhára főzöm. Kiszedem a fejecskéket, majd beleteszem a feldarabolt spárgákat és zellerszálat. Adok hozzá két zöldségleves kockát, egy kis hinget, és puhára főzöm. Kézi botmixerrel krémlevessé varázsolom. Egy kis serpenyőben a két kanál vajat felolvasztom, hozzáadom a lisztet, és mikor megbarnul, akkor hozzáadom a levesünkhöz, amit még pár percig tovább főzök alacsony lángon. Közben hozzáadom még a tejszínt is, annyit, hogy a sűrűség megfelelő legyen, és visszadobálom a spárga fejecskéit is. :) A legvégén adom hozzá a zeller leveleket, ez már inkább díszítés, mint ízbomba, hiszen a zellerszál már elvégezte a dolgát. :)

Hmmmm, nagyon finoooom! :):):)

Jó étvágyat!
Mosolygós napot!
Lili



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése