Hozzávalók:
1 cs zöld spárga
zellerszár
zellerlevél
2 ek vaj
2 ek tönkölyliszt
2-3 dl tejszín
2 zöldségleves kocka
só
hing
Megmosom a spárgát, levágom a fejét, és kb. másfél liter forró vízben puhára főzöm. Kiszedem a fejecskéket, majd beleteszem a feldarabolt spárgákat és zellerszálat. Adok hozzá két zöldségleves kockát, egy kis hinget, és puhára főzöm. Kézi botmixerrel krémlevessé varázsolom. Egy kis serpenyőben a két kanál vajat felolvasztom, hozzáadom a lisztet, és mikor megbarnul, akkor hozzáadom a levesünkhöz, amit még pár percig tovább főzök alacsony lángon. Közben hozzáadom még a tejszínt is, annyit, hogy a sűrűség megfelelő legyen, és visszadobálom a spárga fejecskéit is. :) A legvégén adom hozzá a zeller leveleket, ez már inkább díszítés, mint ízbomba, hiszen a zellerszál már elvégezte a dolgát. :)
Hmmmm, nagyon finoooom! :):):)
Jó étvágyat!
Mosolygós napot!
Lili
Hmmmm, nagyon finoooom! :):):)
Jó étvágyat!
Mosolygós napot!
Lili
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése