Múlt héten beszabadultam egy Kátai boltba, és többek között egy gorfi sütővel lettem gazdagabb. Még soha nem csináltam gofrit korábban, most avattam fel a sütőt is, és magamat is. :)
Hozzávalók:
2 csésze langyos víz
fél csésze zabpehely
másfél csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15-20 csepp stevia (természetes édesítőszer, de lehet helyette cukrot is használni)
2-3 ek olíva olaj
3/4 csomag sütőpor
fahéj
1 cs vaniliás cukor
Mindent összekeverek habverővel, és állni hagyom egy picit. Aztán egy kis ecsettel vékonyan kiolajozom a gorfi sütőt, hogy ne ragadjon majd bele, beállítom a kívánt fokozatot, és mehet is bele a massza. Fontos, hogy ne rakjátok egymásra a készeket, ha ropogósan szeretitek, mert a melegtől visszapuhulnak. Inkább tegyétek rácsra szellőzni, hűlni egy kicsit.
Ma csokipudingot csinálok hozzád, de a határ közhellyel élve a csillagos ég! :) Amit megkívánsz. :) Lehet sós változatot is készíteni, akkor hagyd el a fahéjat, és a vaníliás cukrot, használj kevesebb édesítőt és rakj hozzá egy kis sót, és akár reszelt sajtot, vagy 1-2 kanál natúr joghurtot.
Jó étvágyat!
Szeretettel:
Lili
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése