2010. március 1., hétfő

Vargabéles :)

Ezt az ételt lehet főételként és desszertként is értelmezni. Egy finom leves mellé nagyon bőséges lakoma. :)

Hozzávalók:

1 cs. réteslap
30 dkg finom metélt
50 dkg félzsíros tehétúró
margarin
7-10 ek porcukor
5 dl tejföl
1 vaníliás cukor
reszelt citromhéj

A finommetéltet megfőzzük, de vigyázz, nehogy szétfőzd, mert az akkor nagyon trutyis lesz.
A túrót, a vaníliás cukrot, porcukrot tejfőlt és a citromhéjat hozzáadom a finommetélthez, és jól elkeverem.
Kivajazom a formát, és alulra rakok réteslapot, majd rá a tölteléket, és a tetejére megint réteslapot. Megvajazom egy picit a tetejét is.

Tippek:

1. Mazsolát is lehet beletenni.
2. Ez egy jókora adaghoz elég, két tepsi is lesz belőle, ha nem óriási a formád. Le is felezheted az adagokat, ha nem akarsz sokat csinálni.
3. A finom metélt ne legyen bio, mert azok mindig szétesnek nekem, és elvesztik a cérnatészta jellegüket, összeragadnak stb. Egy minőségibb cérnametélt teljesen jó hozzá.
4. Közepes lángon kell sütni, és nagyon sokáig tart, legalább egy jó óra, de inkább másfél, ezért kalkulálj jól az időddel.

Jó étvágyat! :)
Lili


2 megjegyzés: