2010. március 14., vasárnap

Tejfölös bableves gnocchival :)

Ez a laktató leves akár főétel is lehet.

Hozzávalók:

2 vörös bab konzerv, vagy előző este beáztatott vörös bab
2-3 répa
1 Tejföl
Zeller
Pirospaprika
Hing vagy 1 gerezd fokhagyma
Pici liszt (1 nagy evőkanál)
Zöldségleves kocka
Só, bors
Gnocchi (burgonyagombóc)
Babérlevél
Olivaolaj


Először egy pici olajon a hinget megpirítom, a felkarikázott répát, és zellert megpárolom. Adok hozzá még egy pohárka vizet is, hogy gyorsabban menjen, valamint 2-3 csipetnyi sót.
A babot kb. másfél – két liter vízben 3-4 db babérlevéllel, és 3 zöldségleveskocka társaságában hozzáadjuk a répácskákhoz. Amíg a bab végzi a dolgát :), addig egy kis serpenyőben egy evőkanál oliva olajban megbarnítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt is, hogy az se hidegen kerüljön a levesbe, mert akkor ki fogja csapni, és nem lesz valami szép állaga. Még egy kis pirospaprika, és ha ez kész, hozzá is öntjük a leveshez, és jöhetnek a gombóckák is, majd legutoljára a zöldfűszerek és a bors. Ha a gombóckák feljönnek a tetejére, akkor elkészültünk.

Én friss bagettel szeretem (bár a gombóckák miatt nincs feltétlenül szükség kenyérfélére hozzá), és szoktam még tejfölt tenni bele tálaláskor.

Jó étvágyat hozzá!
Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése