2010. március 31., szerda

Paradicsomos lencseleves :)

Ez a leves kísértetiesen hasonlít a fűszeres csicseriborsó levesre, amit már egyszer megírtam, és nem véletlenül. Egyik nap nagyon vágytam ezekre az ízekre, és gondoltam, megfőzöm, de nem sikerült csicseriborsót vennem, ezért maradt a lencse, mint "B" alternatíva. A férjem szerint ez még finomabb lett így. :)
Hozzávalók:
egy pici olivaolaj
hing (asafoetida)
egy marok mandula (elhagyható)
garam masala
kurkuma
400 gr hámozott konzerv paradicsom/vagy fél kiló friss pari
400 gr főtt lencs
fél liter zöldségleves
só, bors

A kicsi olivaolajba mehet rögtön a negyed kávéskanálnyi hing. Tényleg kicsit használj, mert erős lesz az íze. Aztán hozzáadom a paradicsomot. Ha friss parit használsz, előtte dobd bele forrásban lévő vízbe, majd hámozd meg. Jól befűszerezem, majd hozzáadom a lencsét is, és ha egy picit már összeérett a pari és a lencse, akkor felöntöm egy kis zöldséglevessel, de úgy, hogy azért ne legyen túl híg, ez a leves sűrűn a legjobb. Egy kis kakukkfű is dob még rajta egy picit, vagy ha olaszos ízeket kedveled, akkor mehet bele bazsalikom és oregánó is.
Jó étvágyat! :)
Szeretettel:
Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése