2010. március 23., kedd

Sült kecskesajt :)

Ugyan most pár hétre fel kell függesztenem a főzést, amit nagyon nem jószántamból teszek, azért a kedvenc receptjeimet továbbra is megosztom veletek. :)
A sült kecskesajt is a gyors ételek közé tartozik, és annyira nagyon finom, hogy érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

Kecskesajt (ahány személy, annyi kör vagy négyzet alakú 1,5-2cm vastag)
Kakukkfű
Oregánó
Bazsalikom
olivaolaj

Egy hőálló üvegtálba cseppentsünk pár csepp olivaolajat, erre rakjuk rá a sajtot, majd kapjon egy kis olíva olajat a sajt is. Szórjuk meg friss kakukkfűvel, bazsalikommal, és egy pici oregánóval. A sütőt 200 fokra melegítsük, mielőtt még betennénk a tálat sülni. Ha már a sütő meleg, be a tálat, és kb. 10-15 perc után már kész is van a finom sajtocska.

Tálalhatod zöldsalátával és egy kis fokhagymás pirítóssal, vagy rizzsel, risottóval, pestós spaghettivel, vagy amivel csak szeretnéd. :)

Jó étvágyat!
Lili

2 megjegyzés:

  1. Én úgy szoktam csinálni, hogy a sajt alá és fölé paradicsom szeleteket is rakok és így sütöm meg, ettől még izgalmasabb lesz az íze - és az a sajtos, fűszeres sült paradicsom valami mennyei. :)

    VálaszTörlés
  2. Hú de jó ötlet, köszönöm! :)

    VálaszTörlés