Hozzávalók:
1,5 liter zöldségleves (kockából)
2 doboz kukoricakonzerv
liszt
2 burgonya
1 pohár tejföl
2-3 koktélpari
hing (ez egy indiai fűszer, ha nincs, akkor egy kis gerezd fokhagyma is jó)
tarkabors
babérlevél
petrezselyem
só
A burgonyát felkockázzuk, és félig puhára főzzük a zöldséglevesünkben, és hozzáadunk 2-3 babérlevelet, meg a koktélparikat is. Amíg puhul a buri, addig a kukoricánkat turmixgépben pürésítjük. Meg kell közben kevergetni többször is, és eltart pár percig. Kb. ennyi idő alatt lesz olyan a buri is, amilyennek akartuk, úgyhogy ha kész a kukorica pépünk, nyugodtan adjuk hozzá a leveshez.
Egy kis serpenyőben összekeverjük a hinget (ha fokhagymád van, dobd egyszerűen a levesbe, de legalább két részbe vágd fel előtte) a 2 evőkanál liszttel és a tejföllel, majd hozzáadjuk a levesünkhöz. Pár percet forraljuk még közepes lángon, majd hozzáadjuk, a sót, borsot, és a friss petrezselymet.
Már csak egy dolog van hátra, hogy még krémesebb, még finomabb legyen, hogy kézi botmixerrel is dolgozzunk rajta egy picit. :)
A kész leveskét tortilla chipsz-szel (nachos)-szal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Szeretettel:
Lili
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése