2010. február 22., hétfő

Pestos spaghetti raklettel :)

Jöjjön ismét egy főétel. :) Nagyon szeretem az olasz konyhát, ezért most az egyik kedvenc spaghetti receptemet osztom meg veletek. :)
Hozzávalók:
spaghetti
friss bazsalikom
extra szűz oliva olaj
fenyőmag
tejszín
koktélparadicsom
parmezán sajt
trapista sajt
füstölt sajt
jégsaláta
A friss bazsalikomot, kb. egy nagy pohárnyit, apróra tépkedem, és belerakom a turmix gépbe. Hozzáöntök egy deci oliva olajat, valamint kb. 2-3 teáskanál reszelt parmezán sajtot, és egy fél maroknyi fenyőmagot. Összeturmixolom. Ha nagyon sűrű lenne, akkor adok még hozzá egy kis oliva olajat.
Ha ez megvan, pici oliva olajon kb. 8-10 félbevágott (vagy negyedelt, ízlés szerint) koktélparit megpuhítom. nem kell, hogy teljesen szétessen, de legyen puha. Ehhez hozzáadom a pestot, és még egy kis tejszínnel higíthatom, hogy "szószosabb" legyen. Lehet bele szórni még pár szem fenyőmagot egészben hagyva is. Adhatsz hozzá még egy kis oregánót is, hiszen ez a fűszer szinte nélkülözhetetlen az olasz konyhából. Sózd meg, ha szükségesnek érzed, bár a parmezán is elég sós már magában is.
A raklett nagyon egyszerű. Kell hozzá egy raklett-sütő. A kis tálcácskákba beleszeletelsz egy nagyobb adag trapistát és kisebb adag füstölt sajtot, majd megolvasztod őket együtt. A raklett elhagyható, ha nincs sütőd hozzá.
A spaghettit ne főzd túl. Legyen "al dente", ahogy az olaszok mondják, azaz kicsit keményebb, nyersebb. Add hozzá a pesto szószt, keverd finoman össze.
A tányéradra tegyél egy adagot, szórj még egy kis parmezánt a tetejére, és tegyél jégsalátát és raklettet mellé.
Nagyon finom! :)
Jó étvágyat! :)
Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése