2010. április 29., csütörtök

Zabkása :)

Szép reggelt! :)

Ha tartalmas, meleg reggelire vágysz, íme egy szuperétel. :) Egészséges, nem hízlal, laktat, és finom is. :)

Hozzávalók:
1 bögre (2,5dl) tej
7-8 evőkanál zabpehely
fahéj
1-2 ek barna cukor, vagy 5-6 csepp Stevia (ez utóbbi egészséges, nem hízlal, alacsony kalóriatartalmú, és ami még fontos, nem mesterséges édesítő, hanem természetes növényi kivonat)


A tejet felforralom. Ha el akarold kerülni a nyákosító hatását, akkor forrald 7 percig. Utána hozzáadom a zabpelyhet, és kevergetem alacsony lángon, amíg a szemek meg nem duzzadnak. Hozzáadom az ízesítést (fahéj, cukor), jól összekeverem, és már kész is.

Változatok:
Rakhatsz bele friss vagy aszalt gyümölcsöt, magokat (dió, mandula stb.), ízesítheted kardamon maggal is, vagy amit csak megkívánsz. :)

Tipp:
Ez egyszemélynek elég, amit leírtam, de ha dupla adagot csinálsz, hidegen is jó, ha napközben nincs időd normális ételt készíteni.
Diétának is kíváló. :)

Jó étvágyat!
Lili :)


1 megjegyzés:

  1. Szia

    Kipróbáltam a zabkását és isteni, azóta teljesen rá vagyok kattanva! :D csináltam már banánosat, almás fahéjasat (ezeknél, a pürésített banánt és a kockázott almát a tejjel együtt forraltam fel, hogy átvegye az ízét), de ma rájöttem, a szerintem legfinomabb verzióra, a juharsziruposra! Így megmarad a zabpehely íze is, édes is és emellett a juharszirup különleges ízvilága teljesen megbolondítja, én két evőkanállal tettem rá, mert édesen szeretem. :)

    VálaszTörlés