2010. április 27., kedd

Sült paradicsomleves :)

Ma új ételekkel kísérletezem, és ez az egyik. :) Ilyenkor, ha új ételeket akarok kipróbálni, mindig bevásárolok valami régi, jól bevált recepthez is, hogy ha balul ütne ki valami, legyen B terv. :) Ritkán rontom el az ételeket, maximum az állaga nem lesz megfelelő, kivéve a palacsintát (tojásmentest) és a főzelékeket, mert ez a két mumusom, valahogy nem szokott összejönni.

Térjünk vissza a levesünkhöz. :)

Hozzávalók:


6-8 nagyobb, érett paradicsom
aszalt paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
bazsalikom
1 ek barnacukor
balzsamecet (javaslom Jamie Oliver balzsamecetét, nagyon finom)
1 üveg passata (sűrített paradicsom)
1-2 zöldségleves kocka (elhagyható)

Bekapcsolom a sütőt, és 220 fokra előmelegítem. Legyen jó meleg, időt spórólsz vele. Felnegyedelem a paradicsomokat, és egy cseréptálba teszem őket, majd meglocsolom egy kis olivaolajjal, beledobok 1-2 félbevágott fokhagymát, és beteszem a jó meleg sütőbe. Közel egy óra kell, míg megsül. Félidő után megszórom a zöld fúszerekkel, és hagyom tovább sülni.

Ha megsültek, kiszedem őket, és egy lábosba teszem. Adok hozzá 5-6 aszalt paradicsomot felaprózva, összeturmixolom, sózom, borsozom, cukrozom, mindent hozzáadok, és összeforralom a hozzávalókat. Ha savanyúbban szereted, rakhatsz 3 evőkanál balzsamecetet bele, ha inkább az édes változat híve vagy, akkor hajrá cukor! :)

Friss bagettel, vagy parmezános pirítóssal is nagyon finom. :) Vaaaagy! :) Sütőben készített sajtos pirítóssal. Nagyon finom, mikor ráolvad a sajt, és te beledobod a kenyér háromszöget a levesedbe. :)

Jó étvágyat!
Szeretettel:
Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése