2010. április 22., csütörtök

Tejszínes, diós tagliatelle :)

A tészták közül a zöld színű tagliatelle a kedvencem. :)

Hozzávalók:


zöld tagliatelle (vagy bármilyen más tészta)
reszelt gouda sajt
cukkini
pritamin paprika (piros)
szárított (olajos) paradicsom
oregánó
bazsalikom (friss)
tejszín
tarka bors
dió
oliva olaj
parmezán

A tésztát enyhén sós vízben megfőzöm. Akkor jó, mikor kicsit még rágós. A diót egy picit megpirítom teflon serpenyőben, nagyon finom illata lesz :), majd a cukkinit négyzetekre vágom, picikre, és besózva állni hagyom 10 percig. Utána a paprikával együtt megpuhítom egy kis olajon. Ha már puha, adok hozzá tejszínt, hogy szószos állagú legyen. Attól függően, hogy mennyire akarod hígra, úgy adagold, egy fél liter is simán mehet hozzá. A parikat is hozzáadom; és jöhetnek a fűszerek is, és a dió is visszakerülhet a szószba. Hogy még fincsibb legyen, adj a szószhoz egy kis reszelt sajtot, az szépen felolvad, és a tejszínes szószból rögtön sajtszósz lesz. :)
Én úgy szoktam tálalni, hogy a tányéron tésztára halmozom, aztán ha marad, akkor úgy tárolom, hogy a tésztát és a szószt összekeverem, mert így nem szárad ki a tészta, és serpenyőben meg lehet melegíteni, nem kell mikrózni.
Ha szereted, egy kis parmezánnal megszórhatod a tetejét tálaláskor.
Jó étvágyat!
Szeretettel:
Lili



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése