2010. április 12., hétfő

Tejtermékek :)

Mint tudjátok, én lakto-vegetáriánus vagyok. Ez azt jelenti, hogy tejterméket eszem, de semmilyen állatot, valamint tojást sem. Sajnos a tejtermékeknek (nem mindnek) nyákosító hatása van, így a betegségem miatt nekem fontos odafigyelnem, hogy mit és hogyan fogyasztok.
Ha el akarod kerülni te is ezt a negatív hatását a tejtermékeknek, akkor itt van két tipp:
Ha tejet akarsz inni, vagy azzal főzni, akkor előtte 7 percig kell forralni, majd egyik edényből a másikba átöntögetni párszor, hogy kicsit levegős legyen. A tejbe lehet dobni pár szem kardamon magot is, és melegen (nem forrón) kell fogyasztani.
A joghúrtba tegyél egy kis fekete borsot, akkor nem fog nyákosítani.
Különösen oda kell ezekre figyelniük azoknak, akik asztmások, allergiások, vagy arc-homloküreg gyulladásra hajlamosak, vagy bármilyen más felsőlégúti megbetegedésben szenvednek.
Szeretettel:
Lili

4 megjegyzés:

  1. Szerintem az is fontos, hogy milyen tejet veszünk. Mert a tartós tejnek nem sok köze van a tehénhez... :(
    Mi jó ideje olyan boltból szerezzük be az összes tejterméket, ahol házilag, tartósítószer nélkül készül minden, még a túró rudi is. :)
    Össze sem lehet hasonlítani a kettőt! :)

    VálaszTörlés
  2. Teljesen igazad van, nem mindegy az sem, hogy milyen a tej, de azért forralni mindig kell, legalábbis nekem ezt mondták. :)

    Én csak a pesti belvárosi lehetőségekből indulok ki, itt sajnos nem tudok olyan lehetőséget, amit írtál. Van esetleg ötleted?

    Puszi :)

    VálaszTörlés
  3. Van: :)

    Mi ezeket a termékeket vesszük egy csömöri üzletben: www.cserpessajtmuhely.hu
    Pesten is vannak mintaboltjaik, pl. :
    V. Hold. u. 13, ill. IX. Vámház krt. 1-3.

    Vannak mozgóárusok is, akik termelői tejet árulnak, hozzád közel a Szent István krt.-Falk Miksa u. sarkán van egy, naponta 9-17 óráig, etyeki tejet árul, állítólag nagyon jó minőségű. :)

    Sok puszi :)

    VálaszTörlés
  4. Húúú, nagyon köszi! :):):) sok puszi

    VálaszTörlés