2010. április 14., szerda

Dhal :)

Indiában dhal-nak nevezik azokat a leveseket, amik valamilyen szárított babféléből készülnek. Ezek a levesek fehérjében, vasban és B vitaminban nagyon gazdagok. Én nagyon szeretem mungóbabból készíteni, ez kifejezetten egy alap, de annál ízletesebb verzió.
Hozzávalók:
1 bögre mungóbab
1 pohár natúr joghurt
2 zöldségleves kocka
hing
kurkuma
fekete bors
kakukkfű
friss petrezselyem
koriander
Mungóbabot indiai boltokban tudsz beszerezni, gyakran azt írják rá, hogy: Mung Dhal. Tudom ajánlani a VII. kerület, Wesselényi utca 60-as szám körül lévő Szép Kis India üzletet, nagyon jól felszerelt, be tudsz mindent szerezni, ami az indiai, vagy más egzotikus konyhához kell.
Nagyon fontos, hogy a mungóbabot meg kell jó alaposan mosni, és egy fél órára be is kell áztatni. Tovább nem szükséges áztatni, így is gyorsan elkészül. 1 liter vízben rakjuk fel főni. Akkor jó, amikor szétesnek a szemek, és krémszerű lesz. Közben dobjuk bele a zöldségleves kockát is. Ha már nagyjából szétfőtt (kb. fél óra alatt megvan), akkor adjuk hozzá a fűszereket, de a zöld fűszereket csak a legvégén a joghurttal együtt. Még egy kis kevergetés, és kész is van. Friss petrezselyemmel díszíthetjük.
Meg lehet még bolondítani egy-két koktélparival is. Csak egyszerűen főzd bele a parikat, miután felvágtad. A végén kézi turmixbottal pépesítsd a levesedet, hogy még krémesebb legyen.
Jó étvágyat!
Szeretettel:
Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése