2010. június 9., szerda

Fetás penne :)

Ezt a receptet nagyon-nagyon rég csináltam. Most is úgy jutott csak eszembe, hogy egy kedves barátnőm írta, hogy ezt már kóstolta nálam. :) Na ezért jó leírni a recepteket, és összegyűjteni valahol, mint pl. itt a blogomban, mert rengeteget elfelejtek, nem használom stb.

Hozzávalók:

30-40dkg penne
25-30 dkg feta sajt
1 kis üveg magozott fekete olajbogyó
fokhagyma
újhagyma
olívaolaj
bazsalikom
dió

A pennét sós vízben megfőzöm. Fontos, hogy ne főzd túl az olasz tésztákat, mert úgy nem az igazi. Legyen "al dente", azaz egy picit inkább nyers, mint szétfőtt.
A diót apróra töröm és egy picit megpirítom. Kevés olajon megpárolom a hagymákat. Ha hideg olajban kezded párolni, akkor szép üveges lesz, ha azonban forróba teszed, akkor megpirul és ropogós lesz. Az előbbit javaslom ennél az ételnél. Ha a hagyma és fokhagyma kész vannak, hozzáadom a feta sajtot is, és szépen felolvasztom állandó kevergetés közben. Mehet bele a dió és az apróra felvágott olajbogyónk is. Legvégül adom hozzá a friss bazsalikomlevelet, ezt is összetépkedve, aprítva. Nem kell sokáig maszatolni vele, ha minden benne van, az állaga is rendben, akkor mehet a tésztához a szósz. Összekeverem, és már kész is.

Jó étvágyat!
Szeretettel:
Lili


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése