2011. február 27., vasárnap

Zöldborsókrémleves sajtos pirítóssal :)

A leveseket még mindig nagyon szeretem, pláne a krémleveseket. Íme egy újabb recept! :)

Hozzávalók:
400 gr zöldborsó
2 sárgarépa
2 közepes krumpli
zeller
3 zöldségleves kocka
3-4 dl rizstej
fűszerek: só, petrezselyem, hing (elhagyható), babérlevél, pirospaprika

Répát és a zellert egy kevés olajon párolni kezdem, majd kap egy pici vizet + a burit. Mehetnek a fűszerek, kivéve a petrezselyem, azt majd a végén. Ha már nagyjából puhára főtt, mehet a zöldborsó is bele, mert az gyorsan megvan. Ha puha, öntsd fel rizstejjel, hagyd még egy kicsit forrni, aztán jöhet a turmixolás.

Ha le akarsz belőle fagyasztani egy adagot, akkor a rizstej előtt szedj ki belőle, mert a tej, és rizstej nem biztos, hogy eláll. Aztán majd felolvasztod szépen, adsz hozzá rizstejet, összeturmixolod, és már kész is újból a leveske. :)

Sajtos pirítóssal tálaljuk! :)

Jó étvágyat! :)

Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése